loading

MARMEREN-VLOER.NL Uw marmer en natuursteen specialist!

Marmer | Natuursteen Impregneren of Coaten

Het beschermen van marmeren en natuursteen vloeren verlengt de levensduur. Het impregneren of coaten van marmeren en natuursteen vloeren met het juiste product zorgt ervoor dat vet, vuil en andere tasten minder snel uw vloer kunnen vervuilen of beschadigen.

Beschermende laag op een natuursteen vloer

Marmer | Natuursteen Vloeren Impregneren 

Marmeren vloeren impregneren verdicht de poriën van de steen en biedt daarmee bescherming tegen indringen van vet, vuil en vlekken. Het dagelijks onderhouden van de vloer wordt makkelijker en en effectiever. Kalkhoudende vloeren zoals vloeren van marmer blijven gevoelig voor zuren, dus ondanks een goede impregnering dient men ten allen tijde voorzichtig te zijn met zuurhoudende dranken, zoals wijn en fruitsappen. Ook zuurhoudende schoonmaakmiddelen kunnen etsvlekken geven waardoor er doffe plekken op de marmeren vloer verschijnen. Als er toch een zuurhoudende vloeistof op de vloer terecht komt dan is het verstandig om dit direct te neutraliseren met een licht alkalisch product.

Het coaten van marmeren vloeren met een beschermlaag raden wij ten zeerste af. Er komt hiermee een beschermend laagje over de vloer dat afbreuk doet aan de karakteristieke uitstraling van het marmer. Veel van de zogenaamde beschermende lagen voor marmer en natuursteen vloeren bevatten een was dat vuil vast houdt en op den durr tevens zorgt voor doffe vlekken.

Natuursteen Vloeren Coaten (beschermlaag)

Sommige natuursteen vloeren zijn beter te beschermen met een coating. Er zijn verschillende coatings beschikbaar waarmee eveneens de uitstraling van de vloer kan worden beïnvloed. Dagelijks onderhoud aan uw natuursteen vloer wordt makkelijker nadat deze is behandeld met een beschermende laag.

 

Share this Post