loading

MARMEREN-VLOER.NL Uw marmer en natuursteen specialist!

Marmer | Natuursteen Kristalliseren

Marmeren en natuursteen vloeren kristalliseren is een relatief goedkope, eenvoudige en snelle manier bewerking. Deze bewerking heeft een camouflerend effect op kleine krasjes en doffe plekken, doordat er een laagje op de vloer wordt aangebracht. Het resultaat van kristalliseren neemt na enkele maanden sterk af en is daarmee de minst duurzame oplossing voor het herstellen van glans. Wij raden deze bewerking dan ook ten zeerste af en adviseren u graag over een alternatieve oplossing voor uw vloer.

marmer slijpen en polijsten

Marmer en natuursteen kristalliseren is minder effectief dan polijsten

Marmer en Natuursteen Kristalliseren

Kristalliseren is een bewerking voor sommige marmeren en natuursteen vloeren die kalk bevatten. De toplaag wordt bewerkt met een lichte eenschijfsmachine, een staalwol pad en een chemische vloeistof. Deze vloeistof gaat een reactie aan met de kalk in de steen en door middel van wrijving ontstaat er glans. In de kristallisatievloeistof zit een was dat een camouflerend en glanzend effect op uw vloer bezorgd. 

Kristalliseren of Slijpen en Polijsten?

Wilt u een duurzame en natuurlijke glans dan is het raadzaam om uw marmeren of natuursteen vloer te laten slijpen en polijsten. De ruimte moet helemaal leeg zijn om de werkzaamheden goed te verrichten en dat wilt u natuurlijk liever niet te vaak doen. Reden genoeg om voor een duurzamer alternatief te gaan. Uiteraard speelt budget soms een belangrijke rol bij de keuze. In sommige gevallen kunt u uw vloer ook flexibel laten slijpen en polijsten. Dit gaat middels een zelfontwikkelde methode, maar is minder geschikt voor zeer beschadigde vloeren en vloeren met veel of ernstige hoogteverschillen. 

Meer informatie over slijpen van marmeren en natuursteen vloeren

Meer informatie over kristalliseren?

Wenst u meer informatie over kristalliseren of wilt u weten of kristalliseren een goede optie is dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Share this Post