loading

MARMEREN-VLOER.NL Uw marmer en natuursteen specialist!

Marmer en Natuursteen | Slijpen en Polijsten 

Informatie over het slijpen en polijsten van marmeren en natuursteen vloeren vindt u terug op deze pagina. Als u vragen heeft over vloeronderhoud of één van onze diensten dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen! 

dof marmer en natuursteen slijpen en polijsten

Het slijpen (schuren) en polijsten van marmeren en natuursteen vloeren egaliseert ongelijke tegels en verwijdert krassen, doffe plekken en vlekken. Voor verwijderen van diepe krassen en hoogteverschillen is grof slijpen noodzakelijk. Na het slijpen kan de marmeren of natuursteen vloer mat, gezoet, zijdeglans of hoogglans worden afgewerkt. Marmer en natuursteen krijgt glans door de steen te polijsten. 

Marmer of natuursteen polijsten herstelt de glans. Polijsten is de laatste stap in het renovatieproces van marmeren en natuursteen vloeren. De toplaag van de vloer verdicht en de karakteristieke tekeningen van de vloer worden beter zichtbaar. 

Door de jaren heen hebben wij onze eigen slijpmethode ontwikkeld, waardoor wij uw vloer tegen een aantrekkelijke prijs kunnen slijpen en polijsten. Marmer, Belgisch Hardsteen, Travertin, Terrazzo en Granito zijn door ons te slijpen en polijsten.

Marmer en Natuursteen Slijpen | Schuren

Slijpen van marmeren en natuursteen vloeren verwijdert hoogteverschillen, krassen, doffe plekken en vlekken. Na het slijpen kan marmer en natuursteen mat, gezoet, zijdeglans of hoogglans worden afgewerkt. Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van marmeren en natuursteen vloeren, zoals Travertin, Belgisch Hardsteen, Terrazzo en Granito. Heeft u vragen of wilt u advies over uw vloer dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

marmeren vloer slijpen

Marmeren en natuursteen vloeren slijpen wordt uitgevoerd met diamand slijpmateriaal onder een vloerslijpmachine. Met grof slijpen worden hoogteverschillen, krassen, vlekken en vuil uit marmer en natuursteen geslepen. Hiermee worden ook de voegen beter bereikt dat toekomstige vervuiling van de voeg voorkomt. We hebben verschillende slijpmethoden om uw marmer of natuursteen vloer te renoveren. Laat u door ons inlichten over de juiste keuze. 

FLEXIBEL SLIJPEN MARMER | NATUURSTEEN

Het flexibel slijpen van marmeren en natuursteen vloeren is het alleen geschikt voor licht beschadigde vloeren zonder hoogteverschillen tussen de tegels. De vloer wordt relatief licht geslepen om kleine krasjes en doffe plekken te verwijderen. Uiteraard wordt het marmer of natuursteen goed schoon gemaakt en behandeld met een beschermende impregnering speciaal voor marmeren en natuursteen vloeren.

VLAKSLIJPEN MARMER | NATUURSTEEN

Vlakslijpen is het meest uitgebreide proces als het gaat om het slijpen van marmeren en natuursteen vloeren. De vloertegels en voegen komen op gelijke hoogte, waardoor vuil zich nog nauwelijks in de voegen kan hechten. 

In sommige gevallen zitten er veel hoogteverschillen tussen de marmeren of natuursteen vloertegels. Voor een gegarandeerde vlakke vloer tot op de voeg is vlakslijpen de beste optie. In veel gevallen zal na het vlakslijpen aandacht moeten worden besteedt aan het opsporen en vullen van openstaande gaten, aders en scheuren. Na het herstellen van de glans zullen deze niet of verminderd zichtbaar zijn.

vlakslijpen van marmer en natuursteen vloeren

Vlakslijpen is geschikt voor marmeren en natuursteen vloeren, zoals travertin, Belgisch Hardsteen, granito, terrazzo en graniet. Na het slijpen van de vloer kan deze mat, gezoet, zijdeglans of hoogglans worden afgewerkt. Als laatste zal de vloer worden geïmpregneerd met een beschermende impregnering speciaal voor marmeren en natuursteen vloeren.

U kunt hier uw offerte aanvragen  

 

Marmer | Natuursteen Polijsten

Marmeren en natuursteen vloeren polijsten verwijdert kleine krasjes, doffe plekken en herstelt de glans van de vloer. Om diepere krassen en doffe vlekken te verwijderen wordt de vloer eerst geslepen. 

marmer en natuursteen polijsten naar glans

Marmeren en natuursteen vloeren polijsten is een bewerking waarbij de glans wordt hersteld door kleine krasjes, doffe plekjes en vlekjes te verwijderen. Met name de looppaden van de vloer zullen na verloop van tijd dof worden en de kleine krasjes zullen de marmeren of natuursteen vloer ontsieren. Ook het gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel kan de glans van de vloer aantasten.

MARMER | NATUURSTEEN POLIJSTEN MET POLIJSTPOEDER 

Voor het polijsten van marmeren vloeren zijn er zogeheten polijstpoeders verkrijgbaar. Deze poeders gaan in combinatie met water, een chemische reactie aan met de kalk in het marmer of natuursteen. Wij gebruiken polijstpoeder om sporen van het slijpen te verwijderen en voor het bereiken van een nog mooiere glans van het marmer of natuursteen. 

ONS BEDRIJF OM UW MARMEREN VLOER TE POLIJSTEN

Wij werken met zelfontwikkelde technieken om uw marmeren of natuursteen vloer voor een aantrekkelijke prijs op te knappen zonder daarmee de kwaliteit uit het oog te verliezen. Alvorens de vloer te polijsten zullen wij deze (flexibel) slijpen en de voegen reinigen. Na het polijsten moet impregneren de vloer beschermen tegen het indringen van vuil en het ontstaan vlekken voorkomen. 

marmer en natuursteen polijsten

Voor meer informatie over het slijpen en polijsten van marmeren vloeren kunt u contact met ons opnemen of vraag hier uw offerte aan.hier uw offerte aan. 

 

Share this Post